Почеток на учебната година 2023-24


Почитувани родители и ученици Македонци


Со големо задоволство ве известуваме дека и оваа учебна 2023-24 година ќе се реализира настава по македонски јазик за нашите деца кои живеат во франкофонскиот дел на Швајцарија. Наставата започнува од 01.09.2023 година со настава во градот Веве , а од наредната недела ќе се започне и во градовите Женева, Фрибург, Ивердон, Екублан, Ешалан И Пиду.

Се врши упис и на нови ученици на возраст од 5 до 17 години.

Наставата ќе ја изведува наставничката Ирена Годева.

Сите заинтересирани родители можат да се обратат за повеќе информации на e-mail-от на Здружението, на тел. на Претседателот на здружението Ненад Анчевски, наставничката Ирена Годева и секретарот Васе Петковски.

Со почит, Ненад Анчевски


Email: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Тел . Ненад +41 76 217 18 62
Тел . Ирена +41 77 227 10 94 
Тел.  Васе   +41 78 616 62 37

Affichages : 328